Maarten van Rossem geeft lezing Groninger Waddenmusea

UITVERKOCHT: Lezing op donderdag 30 januari 20.00 uur Nieuwe Kerk Groningen


Nederland moet een grote wierde worden en de Lelylijn is onzin
Op donderdag 30 januari om 20.00 uur spreekt Maarten van Rossem tijdens de Groninger Waddenmusea Lezing in de nieuwe Kerk in Groningen. De lezing gaat over de geschiedenis van het Nederlandse landschap en de verschillen tussen stad en platteland. Volgens Van Rossem moet Nederland een grote wierde worden. Zoals wel bekend houdt Van Rossem er wel van de controverse op te zoeken. Hij vraagt zich dan ook af of er wel geluk mogelijk is buiten de Randstad en de Lelylijn de grootst mogelijke flauwekul is. Het gesprek daarover kunnen de bezoekers met hem aangaan! Boekhandel Godert Walter is aanwezig voor de boekverkoop en na de lezing is er een signeersessie. Entreekaarten kosten €10,- maar zijn nu UITVERKOCHT.


Groninger Waddenkust is het oudst bewoonde gebied van Nederland

De Groninger Waddenmusea organiseren de lezing om de aandacht te vestigen op de Groninger Waddenkust en de op dit bijzondere kustgebied onder Groningers te vergroten. Het is het oudst bewoonde gebied van Nederland; er wonen en werken hier al meer dan 3000 jaar mensen. Wie alle zes Waddenmusea bezoekt beleeft het hele verhaal ervan. Bovendien zijn er fiets- en wandelroutes gemaakt om van de nog zichtbare elementen uit de ontstaansgeschiedenis van het land te genieten. Tot de Waddenmusea behoren de Museum Wierdenland in Ezinge, Kloostermuseum St. Bernardushof in Aduard, Visserijmuseum in Zoutkamp, Menkemaborg in Uithuizen, Museum Borg Verhildersum in Leens en Openluchtmuseum het Hoogeland in Warffum.


Maarten van Rossem

Maarten van Rossem is historicus en bijzonder hoogleraar moderne geschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Hij is schrijver, columnist en bekend van zijn optredens in diverse televisieprogramma’s zoals De slimste mens en het programma Hier zijn de Van Rossems. Ook zijn podcast wordt veel beluisterd.

Bezoek ze allemaal voor het hele verhaal van 3000 jaar leven langs de Groninger Waddenkust