Succesformule

Succesformule

Beste bezoekers van de 6 Groninger Waddenmusea: bedankt! Fijn dat u er was en zegt het voort. In 2022 telden we in totaal 75.000 bezoekers. Dat is weer 8000 mensen meer dan vorig jaar. En toen telden we ook al 7000 bezoekers extra. We zien u graag terug komend seizoen. De geschiedenis van 3000 Jaar leven aan de Waddenkust boeit: ieder jaar nieuwe verhalen en andere exposities.

Samenwerken Loont!

In de Ommelander Courant staat een paginagroot artikel over dit succes van de samenwerking tussen Verhildersum en de Menkemaborg in Uithuizen, Visserijmuseum in Zoutkamp, Museum Wierdenland in Ezinge, Openluchtmuseum het Hoogeland in Warffum en Kloostermuseum St. Bernardushof in Aduard. Ieder museum vertelt een deel van het verhaal van het leven langs de Groninger Waddenkust door de eeuwen heen. Wie alle musea bezoekt beleeft het verhaal van dit bijzondere gebied en de bewoners helemaal. En wist u wel dat ons gebied het langst bewoond is van heel Nederland?

Wij hadden al steenhuizen, later uitgebouwd tot borgen, toen in het Westen alleen nog maar hutten bestonden. Jazeker, zelfs in Amsterdam. Bovendien was de Groninger Waddenkust het dichtst bevolkt van het hele land. 

Dus wij hebben hier wel het nodige over te vertellen! Dat kan nooit in

Dank aan gemeente het Hogeland, Westerkwartier en de Provincie Groningen.

Al 3000 jaar wonen en werken er mensen langs de Groninger Waddenkust. Thans Unesco Wereld Erfgoed Waddenzee. Zij lieten een rijke tastbare cultuurgeschiedenis achter. Elke eeuw laat zijn sporen na, op allerlei terreinen. Het is onmogelijk om in een enkel museum dit hele verhaal te vertellen. In de praktijk blijkt dat zes musea in het Waddenkustgebied die erfschat al samen bewaren en ontsluiten. Ze laten zien hoe mensen zich handhaafden en tot bloei kwamen op de vruchtbare kleigrond in het noorden van Groningen. Daarom is het logisch om deze musea ook samen te presenteren.

Bezoek ze allemaal voor het hele verhaal van 3000 jaar leven langs de Groninger Waddenkust